Posted by: zabidin | April 19, 2009

Antologi puisi Rao Nusantara

pc210013Persatuan Karyawan Perak [Karyawan Pk] sedang berusaha mengumpulkan puisi yang berkaitan masyarakat berketurunan Rao (Rawa) sama ada mengenai politik, sosial, kebudayaan, ketokohan, geografi dan sejarah sebagai tema puisi pelbagai bentuk seperti sajak, pantun, nazam, seloka, gurindam, syair serta pepatah-petitih. Karya-karya ini InsyaAllah akan dibukukan dan diedar / dipasarkan semasa SEMINAR MELAYU RAO pada 25 Julai 2009 di UPSI, Tanjong Malim Perak.

Sehubungan itu, kami amat berbesar hati mempelawa anda sama ada penyair atau sesiapa sahaja di seluruh dunia terutama warga Rao di Nusantara menulis puisi untuk projek ini. Saudara bolehlah menghantar karya, biodata ringkas serta gambar berukuran passport melalui e-mel sekondakhati@gmail.com; karyawanpk@gmail.com; mas_onn@yahoo.com.my atau boleh bertanya kepada sdr Jari Basurek 012-5070513 atau sdr Onn Abdullah 016-5360864 (Setiausaha Agung Persatuan Karyawan Perak).

Karya hendaklah sampai kepada Urus Setia selewat-lewatnya 25 Jun 2009. Sebarang kelewatan tidak akan dilayan. Karya yang dihantar melalui pos juga tidak akan menarik perhatian penyelenggara projek. Untuk mendapatkan rujukan mengenai masyarakat Melayu Rao, anda bolehlah mengakses blog sekondakhati.

Ayuh! Bersama kita jayakannya.
Ayuh! Bersama kita jayakannya.
Ayuh! Bersama kita jayakannya.

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: