Posted by: zabidin | Februari 1, 2009

Antologi Puisi 25 Tahun Pemerintahan Sultan Azlan Shah

DYMM Sultan Azlan Shah dan DYMM Raja Permaisuri Bainon

DYMM Sultan Azlan Shah dan DYMM Raja Permaisuri Bainon

Persatuan Karyawan Perak (Karyawan Pk) sedang berusaha menerbitkan antologi puisi sempena 25 tahun pemerintahan Sultan Azlan Shah di negeri Perak. Sehubungan dengan itu para penulis Perak, warga Perak yang tinggal di luar Perak mahupun warga Malaysia yang  berminat dipelawa untuk menghantar sekurang-kurangnya tiga buah puisi masing-masing untuk dibukukan.

Tema puisi sebaik-baiknya tentang pemerintahan Sultan Perak sekarang, DYMM Sultan Azlan Shah, kesultanan Perak, kenangan atau peristiwa-peristiwa menarik sepanjang pemerintahan baginda, tempat-tempat bersejarah di Perak dan apa sahaja yang berkaitan dengan Sultan Perak sekarang. Puisi-puisi boleh dihantar sebelum 30 April 2009 ke alamat e-mel talib590@hotmail.com atau dikirim secara pos ke alamat Dr.Talib Samat, Jabatan Kesusasteraan Melayu, Fakulti Bahasa, Universiti Pendidikan Sultan Idris,35900 Tanjung Malim, Perak.

Puisi-puisi juga dikirim atau dimasukkan ke alamat e-mel lain iaitu sekondakhati@gmail.com. Untuk keterangan lanjut hubungi Dr.Talib Samat di talian 012-2269740 atau Zabidin Hj Ismail di talian 012-5070513.

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: